Activiteiten

De ligging van onze villa staat garant voor ontspanning, ongeacht waar jouw voorkeur naar uitgaat. Vanzelfsprekend kun je genieten van het zwembad en alle faciliteiten, maar er zijn zo veel mogelijkheden wat betreft sport, cultuur, stedenbezoek en strand, dat er werkelijk voor iedereen wel iets te bedenken is om de noodzakelijke afleiding te vinden. Er zijn allerlei sportieve activiteiten in de buurt mogelijk denk oa aan fietsen, wandelen, mountainbiken, paardrijden en golf.

Bezoek aan Bodega “Francesco Gomez”

Ben jij een wijnliefhebber? Gebruik je graag olijfolie bij je eten of tapas? En daar een glaasje cava of champagne bij? Dan hebben wij het perfecte adres voor een uitstap!

Bodegas Francisco Gòmez:
Het prachtige domein, unieke locatie, eindeloze wijnvelden waar je na een top rondleiding kan proeven van wat deze bodegas te bieden heeft.
Meer informatie kan je vinden op hun website https://www.bodegasfranciscogomez.es/
Dit op 17 minuten rijden van Finca la sonrisa.
Wij helpen je zelf graag verder met het plannen van je bezoek aan de bodegas tijdens je verblijf bij Finca la sonrisa.

Golfen

De omgeving van Salinas is rijk voorzien van prachtige golfbanen. Alle onderstaande banen zijn toegankelijk voor niet-leden. Voor Alenda Golf en Font del Llop bestaat de mogelijkheid om tegen een zeer aantrekkelijke prijs anderhalf uur privé golfles te krijgen. De pro is rechtstreeks vanuit onze villa te boeken.

Hieronder een selectie van de talrijke banen:

Alenda Golf: Op een half uurtje rijden richting Alicante vind je deze prachtige 18 holes golfbaan.
Font del Llop: Eveneens een half uurtje rijden richting Alicante ligt deze 18 holes golfbaan uit 2010. Tegen de heuvels, met mooie waterpartijen en genoeg bunkers.
Bonalba Golf Resort: In iets meer dan drie kwartier kom je bij deze bekende golfbaan, iets ten noorden van Alicante. Je kunt de baan bereiken via de tolweg en de gewone snelweg. Dit is slechts een paar kilometer omrijden.
Alicante Golf: Drie kwartier rijden in San Juan (nabij Alicante). Ontworpen door Seve Balesteros
Golf resort La Marquesa: Deze golfbaan ligt iets verder weg, op iets minder dan een uur rijden. 18 uitdagende holes.
Villamartin Golfclub: Een uurtje rijden net voorbij Torrevieja vind je deze 18 holes golf course. Mooi te combineren met een bezoek aan de zoutwinningsvelden met in het wild levende Flamingo’s bij Torrevieja.
Golf club La Finca: Net als Villamartin Golfclub gelegen in Villamartin. 18 holes.
Golfclub Altorreal: In Murcia op een uurtje van onze finca gelegen. Spannende baan, 18 holes.
Golfclub El Plantio: Prachtige uitdagende golfbaan bij Aliante, richting vliegveld. 18 holes.
Golfclub Las Pinaillas: Deze baan ligt wat verder weg, een uur en een kwartier rijden, nabij Albacete. Maar is een absolute aanrader, een schoonheid van een baan.

Bergbeklimmen

Finca La Sonrisa ligt in een gebied waar talrijke mogelijkheden zijn voor bergbeklimmen. Alleen in Salinas en Sax zijn in totaal al iets meer dan 100 routes, allemaal beschreven in de Costa Blanca editie van Rockfax.com, de gids die voor onze gasten ter inzage gereed ligt in onze villa.

Wandelen

Er zijn zo “oneindig veel” mooie wandelingen te maken in de omgeving, zelfs direct vanuit onze villa. Wij raden wel aan om, zeker als de verharde weg verlaten wordt, goede wandelschoenen te dragen. Vanuit de villa kun je zowel links als rechtsom vrijwel direct het natuurgebied inlopen en van daaruit zijn wandelingen van 1 tot meerdere uren te maken. Op circa 500 meter van ons huis aan de andere kant van de weg Salinas-Sax loopt de wandelroute door de (drooggevallen) “laguna” van Salinas. Van daar uit zijn er mogelijkheden om o.a. naar het circa 10 kilometer verderop gelegen Petrer te lopen, dwars door de heuvels van Salinas. Maar ook wat verder van onze villa zijn de mogelijkheden ongekend.

Espacio natural El Plano
Het natuurgebied dat “om de hoek” ligt (op enkele kilometers van Sax) is een heerlijke omgeving om de wandelschoenen hun werk te laten doen. Het is per auto, (race) fiets en mountainbike zeer goed bereikbaar en gratis toegankelijk. Het is toegestaan met de mountainbike te betreden, zolang de paden gevolgd worden. Geniet van dit mooie stukje natuur en word één met de Spanjaarden, die er op zon- en feestdagen in grote getale onder het genot van een goed glas wijn zitten te picknicken. Vraag naar de mogelijkheden een gevulde picknickmand mee te nemen vanaf La Sonrisa!
Voor iedere wandeling geldt: neem voldoende water mee!

Fietsen/mountainbiken

Hier kun je 365 dagen per jaar je energie kwijt op de fiets. Direct vanaf ons huis bevind je je op de openbare weg. De wegen zijn in dit deel van Spanje over het algemeen zeer goed te berijden. De heuvelachtige omgeving biedt uitdagende tripjes en hellingen tot 13 % zijn binnen bereik. Mocht je het iets rustiger aan willen doen, dan kan dat uiteraard ook. Als je bedenkt dat professionele wielerploegen hier hun wintertrainingen doen en enkele Nederlandse topwielrenners hier de wintermaanden wonen, dan moet het wielerbloed toch sneller gaan stromen. Er zijn gratis routes voor je GPS systeem beschikbaar.

Op enkele honderden meters van ons huis begint het natuurgebied met ongekende mogelijkheden om te mountainbiken. Er zijn gratis routes te downloaden voor je eigen GPS systeem, maar ook zonder vooraf vastgestelde routes kun je hier je draai wel vinden. Je hoeft niet in de buurt te blijven om prachtige routes te rijden, maar het kan wel.

Zowel racefietsen als mountainbikes zijn te huur. Het is even rijden, maar het kan geregeld worden.

Raften

Op drie kwartier rijden vind je Raftingmurcia. Combineer het opladen van adrenaline door raften, kayakken, kayboat of banana met een ontbijt of lunch, al naar gelang het tijdstip. Alles inbegrepen. In ongeveer drie uur wordt de honger naar sensatie gestild.